Kapero | Nyhet

IKEA: Effektiva event-processer

2019-10-01

– Vi har tillsammans med Kapero under tio år nått mätbara framgångar som jag tidigare inte kunde drömma om. Det handlar inte bara om kortare leveranstider och högre kvalitet till lägre kostnad, utan jag har i Kapero även fått ovärderliga mentorer under min resa genom ledarskap, förändring och processarbete. Därför föll det sig naturligt för mig att även välja Kapero som partner för att utveckla arbetet kring våra globala event. Det säger Alexandra Zetterman Åbrandt, som under flera år var event manager på Ikea Range and Supply Communication, och ledde arbetet med att bygga Ikeas globala event.

Eventteamet skapar en rad globala event. Bland annat Democratic Design Days som varje år lockar press från hela världen till Älmhult. Varje år lanserar Ikea även sin nya affärsplan och alla nya produkter internt under ett event som pågår under flera veckor. Flera tusen medarbetare från hela världen kommer till Älmhult under några veckor och Smålands alla hotellrum bokas upp. Eventet övergår i en fast produktutställning i det som en gång var Ikeas första varuhus, en utställning som under året lockar över 30 000 besökare.

För event av denna magnitud blir processerna komplexa och det behövs en stor bredd av kompetenser och mycket resurser. Går det här arbetet att effektivisera eller bedriva på något annat sätt? Det menar Alexandra, som valde Kapero för att utveckla processerna för eventprojekten.

– Jag har flera gånger under de senaste tio åren jobbat med Kapero i några av Ikea-världens mest komplexa kommunikationsprojekt bland annat när jag var ansvarig för IKEA-katalogen. Jag kan utan tvekan säga att de mätbara framgångar vi nått tack vare vårt arbete är fler och mer än jag någonsin kunnat drömma om. Förutom det har Kapero varit ovärderliga som speaking partners, bouncing boards och mentorer.

 

Övriga nyheter:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev